Uspješno održana radionica “Sigurno letimo s dronovima” u Osnovnoj školi Dolac

Tehnički centar mladih, pri Zajednici tehničke kulture Rijeka, i u mjesecu studenom nastavio je sa provedbom programa "Sigurno letimo s dronovima" s ciljem edukacije mladih učenima o sigurnim načinima upravljanja bespilotnim letjelicama. Radionica je održana u dvorani Osnovne škole Dolac na kojoj je aktivno sudjelovalo 47 učenika od 6. do 8.razreda.

Uspješno održana radionica “Sigurno letimo s dronovima”
u Osnovnoj školi Dolac

 

 

Tehnički centar mladih, pri Zajednici tehničke kulture Rijeka, i u mjesecu studenom nastavio je sa provedbom programa “Sigurno letimo s dronovima” s ciljem edukacije mladih učenima o sigurnim načinima upravljanja bespilotnim letjelicama. Radionica je održana u dvorani Osnovne škole Dolac na kojoj je aktivno sudjelovalo 47 učenika od 6. do 8.razreda. Nakon upoznavanja sa zakonskom regulativom letačkih operacija, zainteresirani učenici su naučili prednosti i mane raznih sustava bespilotnih letjelica, njihovu klasifikaciju te su se upoznali sa načinom izvođenja letačkih operacija. Nakon teorijskog dijela uslijedila je kalibracija i demonstracija leta drona JJRC H31 nakon koje se svaki učenik okušao u upravljanju bespilotnom letjelicom. Nakon treninga, dio učenika se prijavio za natjecanje u letenju s dronom savladavajući poligon, dok su ih ostali učenici u publici srčano bodrili i davali im smjernice za što uspješniji let.
Najuspješniji natjecatelji dobili su zaslužene 3D medalje, dok su ostali natjecatelji u drugom krugu dobili utješne nagrade – 3D zviždaljke i privjeske isprintane na 3D printeru u Tehničkom centru mladih. Svim polaznicima podijeljena je kratka dokumentacija sa uputama i pravilima letenja te informativni letci za uključenje u zimske radionice na kojima će moći proširiti svoje znanje o upotrebi sustava bespilotnih letjelica, te na simulatoru leta uvježbavati i u konačnici i upravljati dronom.
Tehnički centar mladih nastavlja sa programom sigurnog načina upravljanja bespilotnim letjelicama i u mjesecu prosincu, u kojem će educirati učenike Osnovne škole Nikola Tesla i Škurinje.