Uspješno odžano natjecanje u 3D modeliranju i printanju “3D KREATIVKO” u Osnovnoj školi Kostrena

Nakon uspješno provedenih edukativnih radionica u sklopu projekta "3D KREATIVKO", u sklopu Dana škole Kostrena 7.lipnja održano je 1.školsko natjecanje u 3D modeliranju i printanju. Natjecanje je organizirao Savez inovatora Primorsko-goranske županije s partnerima Osnovnom školom Kostrena i Zajednicom tehničke kulture Rijeka,

Uspješno odžano natjecanje u 3D modeliranju i printanju “3D KREATIVKO” u Osnovnoj školi Kostrena

Nakon uspješno provedenih edukativnih radionica u sklopu projekta “3D KREATIVKO”, u sklopu Dana škole Kostrena 7.lipnja održano je 1.školsko natjecanje u 3D modeliranju i printanju. Natjecanje je organizirao Savez inovatora Primorsko-goranske županije s partnerima Osnovnom školom Kostrena i Zajednicom tehničke kulture Rijeka, s jednim ciljem – proširiti novu vrstu stvaralaštva – 3D modeliranja i printanja te privući što više učenika za tehnička zanimanja i potaknuti ih na sudjelovanja na budućim radionicama 3D printanja. 22 učenika raspoređeni u 11 ekipa imalo je zadatak modelirati što kreativniji privjesak u obliku ribe. Tijekom natjecanja pokazali su svoje znanje i vještine 3D modeliranja i printanja koje su stekli na edukativnim radionicama na kojima su se upoznali sa cijelim procesom 3D printanja, od razvoja ideje i oblika željenog predmeta do njegovog modeliranja i same izrade. Nakon završetka natjecanja uslijedio je probni print najboljih 3D modela i rad komisije koja je imala težak zadatak – izabrati najbolji i najkreativniji privjesak. Pobijedila je ekipa “MIKI MAUS” koji su za svoj najkreativniji privjesak osvojili prigodne nagrade. Svaka ekipa je dobila zaslužena priznanja i uspomenu na natjecanje – privjesak za ključeve s natpisom škole.

Kroz projekt “3D KREATIVKO” educirano je oko 40 mladih učenika Osnovne škole Kostrena u području informacijskih i komunikacijskih tehnologija putem radionica 3D modeliranja i printanja, zahvaljujući sredstvima Općine Kostrena za financiranje programa i projekata za zadovoljenje javnih potreba na području obrazovanja Općine Kostrena u 2018.godini. 3D tehnologija sve je više prisutna u svim područjima stvaralaštva, a ovo je jedan od načina kako približiti 3D svijet i potaknuti mlade da budu što kreativniji u razvijanju svojih novih ideja u svrhu omogućivanja dostupnog, kvalitetnog, održivog i primjenjivog obrazovanja u sklopu izvannastavnih aktivnosti.