Uspješno završile proljetne radionice u Tehničkom centru mladih

Tijekom proljetnih školskih praznika od 29.03. do 6.04. u Tehničkom centru mladih, pri Zajednici tehničke kulture Rijeka, održale su se razne kreativno-edukativne radionice na kojima je aktivno sudjelovalo 40 polaznika.

Uspješno završile proljetne radionice u Tehničkom centru mladih

 

 

 

Tijekom proljetnih školskih praznika od 29.03. do 6.04.2018. u Tehničkom centru mladih, pri Zajednici tehničke kulture Rijeka, održale su se razne kreativno-edukativne radionice na kojima je aktivno sudjelovalo 40 polaznika.
Na radionicama modelarstva polaznici su po prvi puta koristili UNIMAT Basic strojeve, sigurne za djecu i posebno izrađene za modelarske aktivnosti te izradili razne kreativno uporabne modele – stolnu svjetiljku “Pas Floki”, svjetiljku “Sovu” te “Robot šaralicu”. Polaznici radionica iskušali su se u vještinama izrade, obrade i spajanja modela od raznih materijala. Na radionicama elektronike, polaznici su naučili osnove rada i karakteristike elektroničkih komponenti te savladali osnovne tehnike rada s lemilicom te izradili svijetleći bedž! Na radionicama 3D printanja i modeliranja polaznici su savladali osnove 3D modeliranja u softverima Autodesk Fusion 360 i Cura te modelirali i isprintali lice robota za bedž te privjeske za ključeve sa svojim imenima.
Na proljetnim radionicama po prvi puta sudjelovali su i mladi članova Centra “Izvor” iz Selca koji su na modelarskim radionicama izrađivali zvrk. Nakon upoznavanja sa osnovnim alatom i načinima obrade modela, 15 polaznika je uz nadzor mentora radionice i odgajatelja centra izrezalo je sve potrebne dijelove na unimatima, te nakon brušenja i kreativno ih ukrasili. Po završetku radionica organizirano je natjecanje članova, te je pobjednik čiji se zvrk najduže vrtio dobio i prigodnu nagradu. Svoje oduševljenje i zadovoljstvo provedenom radionicom, članovi Centra “Izvor” pokazali su zahvalnicom koju su dodijelili Tehničkom centru mladih uz najavu buduće suradnje.
Svi polaznici po završetku proljetnih radionica dobili su zaslužene diplome, privjeske sa svojim imenima isprintanim na 3D printeru, te informativne letke i prijavnice za uključenje u buduće tečajeve koje će se odvijati u Tehničkom centru mladih.
Osim u redovite tečajeve koje se održavaju za vrijeme školskih praznika, svi učenici mogu se uključiti i u Cjelogodišnju školu modelarstva, izrađujući razne uporabne modele.

Informacije o aktivnostima radionice Tehnički centar mladihi zaprimaju se na broj telefona 051/323-153 svakog radnog dana od 8 do 16 sati te na e-mail radionica@ztk-rijeka.hr.