Uspješno završile proljetne radionice u Tehničkom centru mladih

Tijekom proljetnih školskih praznika u Tehničkom centru mladih, pri Zajednici tehničke kulture Rijeka, održale su se razne proljetne radionice modelarstva i 3D printanja. Na proljetnim modelarskim radionicama izrađivali su se proljetni satovi, košarice za pisanice, stalak za pisaći pribor i zvrk.

Uspješno završile proljetne radionice u Tehničkom centru mladih

 

Tijekom proljetnih školskih praznika u Tehničkom centru mladih, pri Zajednici tehničke kulture Rijeka, održale su se razne proljetne radionice modelarstva i 3D printanja. Na proljetnim modelarskim radionicama izrađivali su se proljetni satovi, košarice za pisanice, stalak za pisaći pribor i zvrk. Polaznici radionica iskušali su se u vještinama izrade, obrade i spajanja modela od raznih materijala. Svoju kreativnost izrazili su završnim ukrašavanjem svojih izrađenih modela, a proljetni satovi dobili su i satni mehanizam kako bi osim lijepog izgleda bili i funkcionalni.
U Tehničkom centru mladih održana je i pokazna radionica “Prvi koraci u 3D modeliranju”. Učenicima je prezentiran rad 3D printera kupljen odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a temeljem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava prjektu udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2016./2017. iz sredstava Državnog proračuna za 2016.god. Polaznici su se upoznali sa 3D tehnologijom, modeliranjem u programu Autodesk Fusion 360 i obradom modela i pripremom za printanje u programu Cura. Također su im predstavljene široke mogućnosti primjene ove 3D tehnologije, te prezentirani modeli koji su isprintani u Tehničkom centru mladih.
Tijekom godine kroz programe Tehničkog centra mladih prođe preko 900 učenika, no već sada, nakon testnih predstavljanja modeliranja na novonabavljenom 3D printeru u osnovnim školama, projekcije pokazuju da će se u programe uključivati znatno više djece. Nabavkom nove opreme pokrenut je tehnološki iskorak Tehničkog centar mladih koji i dalje drži primat najbolje opremljene modelarske radionice u Rijeci. Osim u redovite tečajeve koje se održavaju za vrijeme školskih praznika, svi učenici mogu se uključiti i u cjelogodišnju školu modelarstva, izrađujući razne uporabne modele. Svi polaznici su po završetku proljetnih radionica dobili zaslužene diplome, privjeske sa svojim imenima isprintanim na 3D printeru, te informativne letke i prijavnice za uključenje u buduće tečajeve koje će se odvijati u Tehničkom centru mladih. Informacije o aktivnostima radionice Tehnički centar mladihi zaprimaju se na broj telefona 051/323-153 svakog radnog dana od 8 do 16 sati te na e-mail radionica@ztk-rijeka.hr.