Vrijedni polaznici cjelogodišnje modelarske radionice TCM-a

Prije početka još jedne školske godine vrijedni polaznici cjelogodišnje modelarske radionice započeli su sa izradom novih modela. Polaznici su se upoznali sa novim tehnologijama izrade modela – CNC tehnologijom i 3D printanjem i krenuli izrađivati nove modele.

Vrijedni polaznici cjelogodišnje modelarske radionice TCM-a 

Prije početka još jedne školske godine, vrijedni polaznici cjelogodišnje modelarske radionice započeli su sa izradom novih modela. Polaznici su se upoznali sa novim tehnologijama izrade modela – CNC tehnologijom i 3D printanjem i krenuli izrađivati nove modele. Na modelarskoj radionici izrade modela CNC tehnologijom, polaznici su se upoznali sa načinom i mogućnostima rada CNC stroja. Nakon teorijskog dijela, uslijedio je praktični rad – crtanje i izrezivanje dijelova za 3D model životinje. Nakon izrezivanja, sve izrezane dijelove bilo je potrebno pobrusiti i spojiti prema odgovarajućem nacrtu. Nakon spajanja uslijedilo je ukrašavanje, a rezultat radionice jesu razni modeli 3D životinja. Osim CNC tehnologije, polaznici cjelogodišnje modelarske radionice upoznali su se i sa novom tehnologijom – 3D printanjem. Cilj radionice bio je izraditi 3D ribu. Svaki polaznik modelirao je ribu u programu Autodesk Fusion 360 u određenim dimenzijama koja se zatim isprintala na 3D printeru. Za to vrijeme, polaznici su pripremili dijelove od letvica lipe, koje je bilo potrebno grubo i fino obraditi. Nakon obrade, uslijedilo je lijepljenje i lakiranje izrađenog modela ribe.
Mali tehničari u novu školsku godinu ulaze s novim znanjima o suvremenim tehnologijama izrade različitih uporabnih modela, a ZTK Rijeka i CTK-TCM vrijednim polaznicima cjelogodišnje modelarske radionice i svim učenicima želi uspješan početak škole!