Započela edukacija u projektu „Laboratorij STEM vještina

Dana 9. ožujka 2019. godine održana je edukacija za rad na laseru u organizaciji Zajednice tehničke kulture Rijeka pod stručnim vodstvom gosp. Leonarda Belovića. Edukaciji su nazočili profesori mentori Tehničke škole Rijeka g. Đordano Bucci i gđa. Nataša Atlija, g. Tomislav Matić profesor mentor Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka, Silvija Žučko (suradnica ZTK Rijeka) Denis Sablić (suradnica ZTK Rijeka u projektu) i studenti Politehnike i informatike Sveučilišta u Rijeci.

Započela edukacija u projektu „Laboratorij STEM vještina

 

Dana 9. ožujka 2019. godine održana je edukacija za rad na laseru u organizaciji Zajednice tehničke kulture Rijeka pod stručnim vodstvom gosp. Leonarda Belovića. Edukaciji su nazočili profesori mentori Tehničke škole Rijeka g. Đordano Bucci i gđa. Nataša Atlija, g. Tomislav Matić profesor mentor Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka, Silvija Žučko (suradnica ZTK Rijeka) Denis Sablić (suradnica ZTK Rijeka u projektu) i studenti Politehnike i informatike Sveučilišta u Rijeci. Nakon uspješno održane edukacije i rada na laseru, prisutni, osobito studenti koji su izradili svoje prve uratke na laseru nisu krili oduševljenje, te su iskazali interes za sudjelovanje u projektnim radionicama. Projekt se odvija uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja koje je odobrilo bespovratna sredstava u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladeži u školskoj godini 2018./2019.
Projektom „Laboratorij STEM vještina“ organizirat će se niz radionica u kojima će učenici naučiti osnove programiranja i robotike, a praktičnim radom na laserskom uređaju izrađivat će sastavne dijelove koje će koristiti u edukacijama iz robotike.