Započeo program “Ljetna škola elektronike”

Ove se godine program održava od 26.06. do 10.07. od 9. do 11.30 sati u sjedištu Zajednice tehničke kulture na Korzu pri CTK - Tehničkom centru mladih. Ljetnu školu elektronike organiziraju IN klub inovatora Rijeka i Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka,

Započeo program “Ljetna škola elektronike”

 

 

 

Program je namijenjen učenicima osnovnih škola od 3. do 8. razreda i početnim razredima srednjih škola. Ljetna škola elektronike tradicionalno okuplja mlade koji žele naučiti nešto novo u području elektronike, koji žele savladati osnovne tehnike rada s lemilicama, ali od kojih će neki ostati u inventivnom radu i ubuduće, a najbolji u projektu “Moje sutra” . Inače se program odvija već devet godina i ima uvijek znatan interes mladih.
Ove se godine program održava od 26.06. do 10.07. od 9. do 11.30 sati u sjedištu Zajednice tehničke kulture na Korzu pri CTK – Tehničkom centru mladih. Ljetnu školu elektronike organiziraju IN klub inovatora Rijeka i Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka, koji imaju za cilj animaciju mladih i njihovo usmjeravanje ka proizvodnim zanimanjima i inovacijama.
Učenici kroz školu elektronike prolaze put od upoznavanja s osnovnim elementima koji se koriste u elektronici, pa sve do izrade tiskane pločice i sklopa koji je ujedno i konačni rad polaznika. Polaznik je uspješno završio školu ukoliko je njegov završni rad ispravan.
Polaznici koji uspješno završe školu dobivaju potvrdu na prigodnoj svečanosti i uključuju se u daljnje programe rada s mladima.