Završio 41. hrvatski salon inovacija Inova 2016.

Između 22 zemlje sudionica i preko 450 inovacija iz cijele Hrvatske i inozemstva riječani su osvojili 14 zlatnih odličja, 13 srebrnih i 5 brončanih. Svojim nastupom Savez inovatora PGŽ Rijeka i Savez riječkih inovatora još jednom je potvrdio ispravno opredjeljenje cjelogodišnjeg organiziranog rada s mladima.

Završio 41. hrvatski salon inovacija INOVA 2016.

 


Između 22 zemlje sudionica i preko 450 inovacija iz cijele Hrvatske i inozemstva riječani su osvojili 14 zlatnih odličja, 13 srebrnih i 5 brončanih.Svojim nastupom Savez inovatora PGŽ Rijeka i Savez riječkih inovatora još jednom je potvrdio ispravno opredjeljenje cjelogodišnjeg organiziranog rada s mladima.
Treba istaknuti i posebne nagrade koje riječkom nastupu daju poseban značaj.
Za Najbolju inovaciju u turizmu proglašena je inovacija Saše Muscheta iz IN kluba inovatora Rijeka
Za Najbolju inovaciju u pomorstvu proglašena je inovacije Siniše Križanca iz Udruge inovatora “3.Maj” Rijeka
Posebnu Nagradu INNOPA, Indonezija, dodijeljena je Radovanu Križmanu iz Kastva
Posebna Nagrada NAJ-NAJ Tere Osijek dodijeljena je Damiru Došenu iz Udruge inovatora “3.Maj” Rijeka
Uspjeh na INOVA 2016. samo je jedan u nizu, nakon ostvarenog uspjeha na INOVA – MLADI u srpnju 2016. i MLADI@INOVACIJE 2016. u rujnu mjesecu. Potvrda je to visokih dosega riječkih inovatora pod paskom vrhunskih mentora. Treba naglasiti da su svi izloženi radovi u organizaciji Saveza inovatora PGŽ Rijeka u okviru izložbenog prostora na INOVI 2016. nastali posljednjih godinu dana i da su prvi put izloženi na Hrvatskom salonu inovacija.

Savez inovatora sa Savezom riječkih inovatora tradicionalno daje potporu i tehnički suport suorganizaciji ove manifestacije, a visoki položaj u organizaciji zahvaljuje organizaciji izložbe INOVA 2006. u Rijeci koja je postavila nove standarde u organizaciji takvih manifestacija.

Domaćin iduće INOVE, 42. hrvatskog salona inovacija 2017. prema odluci Izvršnog odbora HSI biti će Osijek. Vjerujemo da će na toj izložbi koja se planira organizirati od 9. – 11. studenog 2017., riječki inovatori na primjereni način prezentirati svoje najbolje radove.