Bakar domaćin pokazne radionice i natjecanje “Sigurno letimo s dronovima”

U sklopu izložbe mladi@inovacije, od 20. do 22. rujna održane su pokazne radionice sigurnog letenja s bespilotnim letjelicama u Domu kulture "Matija Mažić". U teorijskom dijelu polaznici su upoznati sa sustavom bespilotnih letjelica, sigurnosnim mjerama, rizicima i pravilima letenja, nakon čega je uslijedila prezentacija leta drona JJRC H31.

Bakar domaćin pokazne radionice i natjecanje “Sigurno letimo s dronovima”

 

U sklopu izložbe mladi@inovacije, od 20. do 22. rujna održane su pokazne radionice sigurnog letenja s bespilotnim letjelicama u Domu kulture “Matija Mažić”. U teorijskom dijelu polaznici su upoznati sa sustavom bespilotnih letjelica, sigurnosnim mjerama, rizicima i pravilima letenja, nakon čega je uslijedila prezentacija leta drona JJRC H31. U praktičnom dijelu radionice, uz pomoć polaznika Cjelogodišnje modelarske radionice Gabriela Majstorovića i mentorice radionice Tehničkog centra mladih Marija Prihode, učenici su po prvi puta pokušali upravljati dronom JJRC H31. Na pokaznim radionicama sudjelovalo je 100-tinjak učenika Osnovne škole Bakar, Hreljin i Praputnjak.
Prisutni polaznici nisu krili oduševljenje provedenom radionicom na kojoj su naučili prve lekcije o upravljanu bespilotnim letjelicama.
Nakon pokaznih radionica održano je natjecanje u savladavanju poligona na kojem su sudjelovali učenici srednjih škola. Prvo mjesto osvojio je Enio Šibalić, učenik Industrijsko obrtničke škola Virovitica.
Cilj natjecanja bilo je prijeći poligon savladavajući prepreke. Svi natjecatelji dobili su zaslužene medalje i priznanja.