IOM Europsko prvenstvo Cres, 17 – 24. 11. 2012.

Najbolji europski jedriličari radio-upravljanim jedrilicama u Cresu

Nakon niza velikih jedriličarski regata održanih proteklih godina, Cres će u studenom ugostiti još jedno Europsko prvenstvo.

NAJBOLJI EUROPSKI JEDRILIČARI RADIO-UPRAVLJANIM JEDRILICAMA U CRESU

Nakon niza velikih jedriličarski regata održanih proteklih godina, Cres će u studenom ugostiti još jedno Europsko prvenstvo. U Cres dolaze najbolji europski jedriličari radio-upravljanim jedrilicama klase International One Metre (IOM) među kojima su osvajači 11 zlatnih, 8 srebrnih i 5 brončanih odličja s dosadašnjih Svjestkih i Europskih prvenstva klase IOM.

Broj natjecatelja je maksimalno mogućih prema pravilima za prvenstva ove klase. 76 natjecatelja dolazi iz 19 država, što je rekord svih dosadašnjih IOM Europskih prvenstava. Veliki interes potvrđuje i da je 10 natjecatelja na listi čekanja u slučaju odustajanja nekog od prijavljenih, a svoje predstavnike u Cresu imat će: Argentina, Belgija, Brazil, Češka, Francuska, Hrvatska, Italija, Izrael, Mađarska, Nizozemska, Norveška, Njemačka, Portugal, Rumunjska, SAD, Španjolska, Švedska, Švicarska i Velika Britanija.

 

 

 

Hrvatska reprezentacija broji 11 članova od kojih petorica mogu konkurirati za jedno od prvih 10 mjesta, a nadamo se i pobjedničkom postolju.Natjecanja će se održati u Auto kampu Kovačine, a zbog svoje atraktivnosti i mogućnosti praćenja regate na regatnom području u akvatoriju do 100 metera ispred područja upravljanja, vjerujemo da će regata privući veliki broj gledatelja.

Klasa IOM (Intrenational One Metre) je najrasprostranjenija međunarodna klasa radio upravljanih jedrilica u svijetu. Prva pravila klase izdana su 1988. godine. U svijetu ima oko 15 000 vlasnika radio upravljanih jedrilica klase “One Metre”, a u Hrvatskoj ih je trenutno rangirano 33.

IOM Europsko prvenstvo moći će se pratiti i na Internetu. Na web stranicama www.iomec2012.com dostupne su sve informacije o regati uključujući popis prijavljenih jedrilica.

Pokrovitelji prvenstva su Primorsko-goranska županija, Grad Cres, Turistička zajednica Grada Cresa i Lučka uprava Cres.

Zoran Grubiša

GSM 091 371 04 55