Karnevalsko ludilo na kotačima

Sportski zanesenjaci riječkog Autokluba „RI autosport“, uz to i ljubitelji maškara intenzivno pripremaju „6. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2015.“. koji starta u subotu 24. siječnja iz Viškova. Prijave se primaju zaključno do 20. siječnja u AK "RI autosport"

Karnevalsko ludilo na kotačima

 

Poslije višednevnih blagdana s prekidima, predstojeći tjedni bit će obilježeni novim karnevalskim ludilom. Sportski zanesenjaci riječkog Autokluba „RI autosport“, uz to ljubitelji maškara u svim oblicima, početkom 2010. godine organizirali su i izuzetno uspješno realizirali tada novo karnevalsko oktansko događanje, uz to na sasvim novoj, zasigurno atraktivnoj lokaciji povezujući tako želje, interese i podršku četiri susjedne jedinice lokalne samouprave – dva grada i dvije općine zapadno od Rijeke. Uspjeli su u potpunosti. Iza njih je već pet, a upravo ovih dana intenzivno pripremaju „6. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2015.“.
Na dan Halubajskog karnevala, u subotu 24. siječnja, sa startom u Viškovu, odvijat će se još jedan bez sumnje vrhunski spektakl, dojmljiva i specifična manifestacija jedinstvena imena a sve za ljubitelje maškara, karnevala, oktana i životnog veselja. Iz Viškova skupina šarenih prometala na dva,četiri i više kotača nastaviti će put do srca Kastva – izvorišta „europskog pješačkog puta“. Spuštaju se potom do dobrih ljudi Frlanije na putu do oktanskog i zvončarskog „velegrada“ Matulja. I sve će potom završiti u Opatiji bajnoj – „staroj dami hrvatskog turizma“, biseru Kvarnera.
Sudjelujuća vozila su maškarana, kao i njihovi vozači, te brojna pratnja. Očekuje se okupljanje 40-tak vozila s više od 150 sudionika iz 20-tak mjesta zemlje i inozemstva. Vozila su razvrstana u četiri kategorije: osobni automobili ( tri klase do 1000, do 1400 i više od 1400 ccm), povijesna vozila – oldtimeri ( proizvedeni do 1988.g.), terenci, kombi vozila i laka gospodarska vozila ( duljine do 5,5 metara, visine do 3,4 metra, odnosno 3,5 tone), te motocikli ( na dva ili tri kotača).
Gradski i općinski očevi ( i majke) Općine Viškovo, Grada Kastva, Općine Matulji i Grada Opatije, ujedno pokrovitelji manifestacije izuzetnom su podrškom organizatorima i sudionicima otvorili „vrata velikog putovanja po maskom“, od Halubja do Liburnije, uz nemjerljiv doprinos pripadajućih turističkih zajednica koje su supokrovitelji. Zanimljivu priču na kotačima pod maskom podržava i Primorsko-goranska županija.
Rok za prijave je kratak, primaju se zaključno do 20. siječnja u AK „RI autosport“ (Ružićeva 8a), a predviđena su i dežurstva u TZ Viškovo 19. i 20. siječnja od 16 do 18 sati. Sve su informacije dostupne na www.haks.hr i www.grabarsport.hr. Kontakt s organizatorom može biti i na adresi e-mail: ri-autosport@vip.hr ili riautosport1@gmail.com.
Međunarodni sportsko-turističko-karnevalski rally garancija je da će 24. siječnja opet biti izuzetan „puknuti oktanski dan na kotačima“ koji će obogatiti i upotpuniti programe pusnih zbivanja na Kvarneru.(m)