Kreativni modelari u Osnovnoj školi Srdoči

16. i 23.ožujka u Osnovnoj školi Srdoči u organizaciji Tehničkog centra mladih pri Zajednici tehničke kulture Rijeka, održane su modelarske radionice "Katamaran". Na radionicama je sudjelovalo 50 učenika 8.a i b razreda koji su u dva školska sata uspješno izradili model katamarana.

Kreativni modelari u Osnovnoj školi Srdoči

 

 

16. i 23.ožujka u Osnovnoj školi Srdoči u organizaciji Tehničkog centra mladih pri Zajednici tehničke kulture Rijeka, održane su modelarske radionice “Katamaran”. Na radionicama je sudjelovalo 50 učenika 8.a i b razreda koji su u dva školska sata uspješno izradili model katamarana. Nakon uvodnog upoznavanja sa alatom, postupcima za obradu modela i fazama praktičnog rada, učenici su započeli sa samostalnom izradom modela uz nadzor mentora radionice i učitelja tehničke kulture Marijana Fjorovića. Učenici OŠ “Srdoči” po prvi puta su mogli koristiti UNIMAT Basic strojeve alate posebno projektirane za modelarske aktivnosti, a kupljene odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja, temeljem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava projektu udruga u području izvaninstitucianlnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018. Učenici su se oprobali u izradi tehničkih tvorevina korištenjem i rezbarskog luka na način kako su se nekada provodili satovi tehničkog odgoja. Nakon spajanja svih dijelova uslijedilo je ukrašavanje i izbor najboljeg rada koji će odsada krasiti zbornicu škole.
Po završetku radionice, učenicima su prezentirani razni modeli koji će se izrađivati na proljetnim radionicama od 29. ožujka do 6. travnja u radionici Tehnički centar mladih i podijeljeni informativni letci za uključenje u kreativno-edukative radionice.