Ljetna škola pedagoga tehničke kulture

Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture organizirao je Ljetnu školu pedagoga tehničke kulture koja se održala od 17. do 23. kolovoza 2018. u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici a na kojoj je prisustvovala mentorica Tehničkog centra mladih, pri ZTK Rijeka, Marija Prihoda.

Ljetna škola pedagoga tehničke kulture

 

Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture organizirao je Ljetnu školu pedagoga tehničke kulture koja se održala od 17. do 23. kolovoza 2018. u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici a na kojoj je prisustvovala mentorica Tehničkog centra mladih, pri ZTK Rijeka, Marija Prihoda. Ljetna škola za pedagoge tehničke kulture ima za cilj upoznati i voditi polaznike škole kroz mogućnosti suvremenih nastavnih sustava i strategija. Projektna nastava daje naglasak na uratku (proizvodu), problemska nastava usredotočena je na rješavanju (tehničkih, životnih) problema, a temelj istraživačke nastave je pronalaženje i sistematiziranje informacija (u kontekstu ishoda učenja). Stoga se škola ove godine provodila kroz projektni zadatak „ Prometno raskrižje“. Cilj je bio izraditi nastavno sredstvo za poučavanje učenika iz prometa i programiranja rada semafora. Projektnim zadatkom obuhvaćena su područja modelarstva, elektronike, upravljačke tehnike (automatike), programiranja rada semafora te 3D modeliranje.
Kroz četrdeset sati nastave svaki polaznik je izradio model koji će mu u konačnici poslužiti kao učilo ili nastavno sredstvo za rad i učenje.