Najava pokazne radionice “Prvi koraci u 3D modeliranju” u OŠ Podmurvice

U srijedu, 15.veljače oko 50 učenika sedmog i osmog razreda Osnovne škole Podmurvice sudjelovalo je na predstavljanju pokazne radionice "Prvi koraci u 3D modeliranju". Ovom radionicom želi se zainteresirati učenike završnih razreda osnove škole za tehnička zanimanja i potaknuti ih na sudjelovanje na budućim radionicama 3D printanja, koje će se održavati u Tehničkom centru mladih na Korzu, pri Zajednici tehničke kulture Rijeka.

Najava pokazne radionice “Prvi koraci u 3D modeliranju” u OŠ Podmurvice

 

U srijedu, 15.veljače oko 50 učenika sedmog i osmog razreda Osnovne škole Podmurvice sudjelovalo je na predstavljanju pokazne radionice “Prvi koraci u 3D modeliranju”. Ovom radionicom želi se zainteresirati učenike završnih razreda osnove škole za tehnička zanimanja i potaknuti ih na sudjelovanje na budućim radionicama 3D printanja, koje će se održavati u Tehničkom centru mladih na Korzu, pri Zajednici tehničke kulture Rijeka. Na najavi pokazne radionice, Robert Lesjak s mentoricom prof. Dolores Kapović, prezentirao je rad 3D printera, kupljen odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a temeljem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava prjektu udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2016./2017. iz sredstava Državnog proračuna za 2016.god. Prisutnim učenicima također je predstavljeno modeliranje u softveru Autodesk Fusion 360, u kojem je u kratkom vremenu modelirana šahovska kula. Prigodno tijekom prezentacije, isprintan je privjesak s nazivom škole, te je poklonjen ravnateljici škole gospođi Dubravki Dužević u znaku zahvale na uspješnoj suradnji.
Prisutnim učenicima podijeljeni su prijavni obrasci za uključenje u pokaznu radionicu. “Prvi koraci u 3D modeliranju” koja će se održati u Tehničkom centru mladih, a dostupna je i napredna edukacija u Savezu riječkih inovatora, koja bi trebala zadovoljiti interes svakog polaznika koji pokaže interes kako izraditi svoj 3D printer.

Radionica “Prvi koraci u 3D modeliranju” je besplatna, a prijave se zaprimaju na broj tel.
051/323-153, radnim danom od 8 do 16 sati te na e-mail radionica@ztk-rijeka.hr
Prijavni obrazac dostupan je web stranici Zajednice tehničke kulture Rijeka www.ztk-rijeka.hr.