Članovi Kluba podvodnih aktivnosti 3. maj ostvarili odlične rezultate na Otvorenom europskom seniorskom i juniorskom prvenstvu u podvodnoj orijentaciji u Češkoj Republici

Od 14. do 20. kolovoza 2023. godine u mjestu Jablonec nad Nisou u Češkoj Republici održalo se 31. Otvoreno europsko seniorsko prvenstvo u podvodnoj orijentaciji i 14. Otvoreno juniorsko europsko prvenstvo u podvodnoj orijentaciji. U sastavu seniorske reprezentacije Hrvatske bio je i Josip Štefanić član Kluba podvodnih aktivnosti 3.MAJ iz Rijeke, dok je u sastavu juniorske reprezentacije Hrvatske bila Tina Marčelja, također članica Kluba podvodnih aktivnosti 3.MAJ iz Rijeke.

Kroz sva natjecanja u ovoj sezoni podvodne orijentacije Tina i Josip odradili su odličan posao i zasluženo osigurali svoje mjesto u nacionalnome sastavu za nastup na Europskim prvenstvima. Europsko seniorsko prvenstvo Josip je započeo sa disciplinom MONK u kojoj je u paru sa Robertom Čupevom odradio odličan posao te se plasirao na 5. mjesto u Europi. Sljedeća disciplina je bila ZVIJEZDA u kojoj je Josip zauzeo 8. mjesto. Trećega dana natjecanja u jutarnjem dijelu na redu su bile kvalifikacije za disciplinu PARALEL u kojoj se Josip plasirao u finale sa 11. vremenom, dok je u finalu zauzeo 8. mjesto. Idućeg dana na redu je bila disciplina REPERI u kojoj je Josip doplivao do 12. mjesta, dok je u disciplini M-KURS zauzeo 13. mjesto. Posljednjeg dana natjecanja na rasporedu je bila utrka timova, u sastavu Hrvatskog seniorskog tima bio je i naš Josip te je sa kolegama reprezentativcima zauzeo odlično 4. mjesto u Europi.

Na Europskom juniorskom prvenstvu kao članica reprezentacije nastupila je Tina Marčelja. Tina je po prvi puta ostvarila mjesto u juniorskoj reprezentaciji uz dodatan uvijet da joj je ovo tek druga godina da se natječe u ovome sportu čime je pokazala odličnu kvalitetu i talent ove mlade 17 godišnje djevojke iz Rijeke. Tina je natjecanje otvorila sa disciplinom ZVIJEZDA koja je ujedno i najteža disciplina, ali to našoj Tini nije bio nikakav problem te je zauzela odlično 6. mjesto. Idućeg dana je nastupila u kvalifikacijskim utrkama discipline PARALEL u kojoj se sa 6. vremenom plasirala u finale u kojem je odradila još bolji posao i podigla se za jedno mjesto a u finalu završila kao 5.  Sljedeća na redu bila je disciplina REPERI u kojoj je Tina zauzela 9. mjesto. Posljednja utrka za Tinu na Europskom prvenstvu bila je disciplina M-KURS u kojoj je Tina još jednom pokazala izniman talent, snagu, brzinu i preciznost i zauzela odlično 3. mjesto i okitila se brončanom Europskom juniorskom medaljom. Ovim uspjehom i osvajanjem brončane medalje sa Europskog juniorskog prvenstva Tina je ispisala povijest čime je ona prva u povijesti grada Rijeke sa osvojenom medaljom na Europskom juniorskom prvenstvu. Ovakav izniman talent i kvalitete ove mlade 17 godišnje Riječanke rijetko se viđa i s obzirom da joj je ovo po prvi puta u karijeri da nastupa na ovakvom natjecanju, možemo očekivati i još ovakvih, ali i boljih rezultata u budućnosti čime će Tina stavljati ime svojega grada i Hrvatske na sami vrh Europe u ovome sportu.