Međunarodni sastanak SCRAPY projekta

Međunarodni sastanak SCRAPY projekta – Porto, Portugal

Predsjednik Zajednice tehničke kuture Rijeka Đordano Bucci, sudjelovao je od 26. do 28. lipnja 2023. godine  na međunarodnom sastanku te na aktivnostima učenja, poučavanja i osposobljavanja u Portu, Protugal, u sklopu projekta SCRAPY.

Stručnjaci konzorcija na projektu tom su prilikom testirali vježbe koje su u višemjesečnom angažmanu izradili programirajući u Pythonu sa komponentama iz SCRAPY kita. Na sastanku u Portu, predstavnici nositelja i partnera na projektu sudjelovali su u finalizaciji dizajna SCRAPY vodiča (vodiča za vježbe) te su dali svoje povratne informacije o učinkovitosti izrađenih intelektualnih outputa odnosno dokumenata (priručnika, vodiča, nastavnih planova, elektroničkog pribora, odnosno komponenti).

SCRAPY Kit i SCRAPY Coder glavni su rezultati projekta SCRAPY, a daljnje aktivnosti osmišljene su oko njihove upotrebe u učenju na daljinu kao sredstva za pretvaranje nastave STEM predmeta u privlačno i poticajno iskustvo visoke vrijednosti učenja.

Nadalje, zajednička obuka osoblja bila je usmjerena na jačanje kvalitete transverzalnih aktivnosti kao što je organizacija za pripremu završne konferencije SCRAPY projekta. Također, očekuje se objava svih finalnih rezultata projekta kroz namjenski virtualni prostor (SCRAPY Academy) koji će omogućiti i pristup infrastrukturi za podršku rastu zajednice usvojitelja/praktičara/entuzijasta.