Održana izborna Skupština ZTK Rijeka

U četvrtak, 3. ožujka ove godine u salonu Botela Marina, održana je izborna Skupština Zajednice tehničke kulture Rijeka  na kojoj je izabran predsjednik i članovi tijela upravljanja za naredno mandatno razdoblje 2022.-2026. godina. Čak 48 zastupnika, predsjednika članica Zajednice i uzvanika nazočilo je izbornoj Skupštini na kojoj su birana nova tijela upravljanja i usvajane smjernice rada za iduće mandatno razdoblje i sve aktivnosti u iduće četiri godine. Sjednici su nazočili g. Zdravko Ivanković, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, g. Damir Tomić, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture, gđa Zdenka Terek, glavna tajnica Hrvatske zajednice tehničke kulture, te gđa Ružica Kamenjašević, predsjednica županijske Zajednice tehničke kulture. Skupštini je predsjedao g. Đordano Bucci, predsjednik Zajednice tehničke kulture Rijeka kojem su zastupnici ponovo ukazali povjerenje, te ga izabrali da Zajednicu predstavlja i zastupa u narednom mandatnom razdoblju do 2026. godine.

U radnom dijelu sjednice, svi predloženi dokumenti su usvojeni velikom većinom glasova što je osiguralo nesmetan rad Zajednice i dobru suradnju s članicama u idućem vremenskom periodu. U izbornom dijelu Skupštine, g. Đordano Bucci izabran je za predsjednika Zajednice u sljedećem mandatu, a izabrano je i 10 članova Upravnog odbora: Loris Babić, Ratko Božić, Boris Caput, Joso Gavranović, Vojko Gorše, Venelin Mehić, Vedran Mihaljević, Mladen Pantar, Aron Perković i Igor Petrović.

Između ostalog, donijeta je Odluka o primanju Saveza izviđača Rijeke u članstvo Zajednice, koju je predstavio zastupnik g. Branko Škrobonja, a iz članstva su brisane tri članice, od toga dvije radi postupka likvidacije i brisanja iz Registra udruga RH, a treća radi promjene adrese sjedišta izvan grada Rijeke. Zajednica tehničke kulture Rijeka i dalje je vodeća članica nacionalne Zajednice po broju redovnih članica, istakao je g. Damir Tomić u svom obraćanju Skupštini. Stručna služba Zajednice tehničke kulture Rijeka zahvaljuje svim zastupnicima na velikom odazivu, te zahvaljuje članovima Upravnog odbora na suradnji i doprinosu radu ovog tijela u proteklom mandatu.