Održan Festival tehničke kulture u Križevcima

26. i 27. listopada u Školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima održala se središnja manifestacija tehničke kulture u Republici Hrvatskoj – Festival tehničke kulture. Cilj Festivala je mnogobrojne posjetitelje upoznati s različitim područjima tehničke kulture i popularizirati tehničku kulturu pogotovo među djecom i mladima.

Održan Festival tehničke kulture u Križevcima

 

 

 

26. i 27. listopada u Školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima održala se središnja manifestacija tehničke kulture u Republici Hrvatskoj – Festival tehničke kulture. Cilj Festivala je mnogobrojne posjetitelje upoznati s različitim područjima tehničke kulture i popularizirati tehničku kulturu pogotovo među djecom i mladima. U dva dana održavanja Festivala u Sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca održale su se brojne radionice, izložbe, prezentacije, demonstracije i zanimljive projekcije. Organizatori Festivala tehničke kulture su Hrvatska zajednica tehničke kulture i Zajednice tehničke kulture Koprivničko-križevačke županije sa domaćinom Zajednicom tehničke kulture grada Križevci uz suradnike – nacionalne saveze tehničke kulture.
Na Festivalu je sudjelovala i Zajednica tehničke kulture sa pokaznom radionicom “Sigurno letimo s dronovima” koja je mlade posjetitelje festivala educirala o sigurnom načinu letenja s bespilotnim letjelicama, te sa radionicom izrade privjesaka u raznim bojama kojom je prezentirala prototip alata Centra malih modelarskih strojeva, a koji je pobudio veliki interes posjetitelja.
Nakon podjele zahvalnice svim sudionicima, predsjedniku Hrvatske zajednice tehničke kulture Ivanu Vlainiću, uručena je posebna zahvalnica za potporu i pokroviteljstvo provedbe programa 10.obljetnice Tehničkog centra mladih Rijeka. Predsjednik HZTK-e ujedno je najavio da će domaćin sedmog održavanja Festivala tehničke kulture 2019. godine biti Zajednica tehničke kulture Rijeka.