Otvorena izložba “Mjerni instrumenti tvornice Iskra” i održana svečana podjela Nagrada i priznanja Zajednice tehničke kulture Rijeka za 2019.g.

Zajednica tehničke kulture Rijeka u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja upriličila je svečanu podjelu nagrada i priznanja za 2019. godinu, a tom prigodom otvorena je i izložba »Mjerni instrumenti tvornice Iskra«. Svečanosti su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Marko Filipović, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković i viša stručna suradnica za sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Suzana Badurina

Otvorena izložba “Mjerni instrumenti tvornice Iskra” i održana svečana podjela Nagrada i priznanja Zajednice tehničke kulture Rijeka za 2019.g.

 

 

Zajednica tehničke kulture Rijeka u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja upriličila je svečanu podjelu nagrada i priznanja za 2019. godinu, a tom prigodom otvorena je i izložba »Mjerni instrumenti tvornice Iskra«. Svečanosti su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Marko Filipović, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković i viša stručna suradnica za sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Suzana Badurina.
Pridružili su im se počasni gosti iz Slovenije, Jozef Školč, glavni tajnik Zveze za tehničko kulturo Slovenije, Natalija Polenec, direktorica Tehniškog muzeja Slovenije i njezin suradnik Orest Jarh te ravnateljica PPMHP-a Nikolina Radić Štivić, a svečani program nastupom je upotpunio mješoviti pjevački zbor KUD »Halubjan«.
Dvadeset i četvrtu godinu za redom, točnije od 1995. godine, Zajednica tehničke kulture Rijeka dodjeljuje nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima svojih članica i pravnim osobama koji su svojim radom pridonijeli razvitku tehničke kulture grada Rijeke.
Odlukom upravnog odbora Zajednice Nagradu za životno djelo u obliku makete »Spasilac obale« posmrtno je dodijeljena Mladenu Peranu za doprinos razvoju i promidžbi tehničke kulture u gradu Rijeci te za rad u programima rada s mladima Zajednice tehničke kulture Rijeka. Zajednica tehničke kulture uručila je godišnje nagrade članovima brojnih udruga: Tihana Welle članica Društva kibernetičara Rijeka, Aleksandar Tomulić član Foto kluba Color Rijeka, Dragomir Sudan član Sportsko ribolovnog kluba Rječina, Matej Ružić član In kluba inovatora Rijeka, Dario Dorčić član Fotokluba Rijeka.
Priznanja za postignute rezultate u radu i širenju tehničke kulture primili su: Karlo Smirčić član Centra za robotiku Rijeka , Leo Medenčić član Centra za robotiku Rijeka, Marino Radan član Oldtimer kluba Rijeka , Ivica Filipović član Oldtimer klub Rijeka i Dario Jurjević član Fotokluba Rijeka.
Nagradu za novinara, i to za kontinuirano medijsko praćenje rada i djelatnosti Zajednice tehničke kulture Rijeka primila je naša novinarka Sanja Gašpert.
Uz navedene, jubilarnu nagradu povodom pedeset godina postojanja i rada primio je Sportski ribolovni klub »Viktor Lenac« Rijeka te Akademsko astronomsko društvo Rijeka, koje ove godine slavi četrdeset i pet godina postojanja.
Posljednja nagrada dodijeljena je Tomislavu Matiću, mentoru iz Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka, koji je svojim zalaganjem dao doprinos programima Zajednice tehničke kulture Rijeka, ali i u provedbi projekata Tehničkog centra mladih.