Riječki inovatori na izložbi INOVA-MLADI 2017. u Zagrebu

6. svibnja u Zagrebu je, u prostorima Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održana 17. po redu tradicionalna izložba mladih inovatora INOVA-MLADI 2017. I ove godine u organizaciji IN KLUBA INOVATORA RIJEKA sudjelovali su riječki inovatori.

Riječki inovatori na izložbi INOVA-MLADI 2017. u Zagrebu

 

6. svibnja u Zagrebu je, u prostorima Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održana 17. po redu tradicionalna izložba mladih inovatora INOVA-MLADI 2017.
Program je to tehničke kulture koji Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport svake godine sufinancira kao program od posebnog interesa za Grad Zagreb. Zajednički su ga organizirali Savez inovatora Zagreba, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Savez udruga pedagoga tehničke kulture Zagreba, Udruga inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačke udruge mladih inovatora s ciljem poticanja daljnjeg razvitka inovatorstva mladih u našem gradu.
I ove godine u organizaciji IN KLUBA INOVATORA RIJEKA sudjelovali su riječki inovatori – učenici Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo Rijeka s mentoricom Ružicom Kamenjašević i učenici Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka s mentorima Borisom Caputom, Marijanom Bačićem, Tomislavom Matićem, Dragom Krajinom , Guidom Ćikovićem i Deanom Caputom.
Vrijedni riječki inovatori predstavili su svoje inovacije, od Pametnog stola do Izrađenog 3D printera. Uz riječke inovatore, sudjelovao je i Tehnički centar mladih, koji je prezentirao 3D zahvalnice Rijeka Nautic show – bocele, primorske škure i sidro koji su izradili učenici Tehničke škole za strojarstvo i brodogradnju Rijeka.

Cilj izložbe je bio okupiti mlade inovatore koji u nastavnom programu ili izvannastavnim aktivnostima u školama, udrugama inovatora, na fakultetima ili u slobodnom vremenu stvaralačkim radom izražavaju svoje kreativne sposobnosti.