“Sigurno letimo s dronovima” u Osnovnim školama Nikola Tesla i Škurinje

5. i 6.prosinca u Osnovnim školama Nikola Tesla i Škurinje uspješno je proveden program "Sigurno letimo s dronovima" u kojem je sudjelovalo sveukupno 60 zainteresiranih učenika od 5. do 8.razreda. U sklopu programa, polaznici su dobili informacije o osnovnim pravilima izvođenja letačkih operacija te su upoznati sa zakonskom regulativom upravljanja bespilotnim letjelicama.

“Sigurno letimo s dronovima” u Osnovnim školama Nikola Tesla i Škurinje

 

5. i 6.prosinca u Osnovnim školama Nikola Tesla i Škurinje uspješno je proveden program “Sigurno letimo s dronovima” u kojem je sudjelovalo sveukupno 60 zainteresiranih učenika od 5. do 8.razreda. U sklopu programa, polaznici su dobili informacije o osnovnim pravilima izvođenja letačkih operacija te su upoznati sa zakonskom regulativom upravljanja bespilotnim letjelicama. Nakon kratkog teorijskog dijela i demonstracije leta i korištenja upravljača, uslijedio je trening na kojem je svaki učenik pokušao upravljati dronom JJRC H31 po poligonu u školskoj dvorani. Dio polaznika programa iskazao je interes za sudjelovanjem u natjecanju letenja bespilotnim letjelicama gdje je cilj bio savladati poligon što preciznije izbjegavajući prepreke. Najbolji polaznici dobili su 3D medalje, te prigodne nagrade 3D zviždaljke i privjeske, te dokumentaciju sa kratkim uputama i pravila izvođenja letačkih operacija s dronom.
Bespilotne letjelice ili dronovi polako postaju sve prisutniji u svakodnevnom životu, posebno mladih ljudi, a programom ZTK Rijeka “Sigurno letimo s dronovima” nastoji se educirati što više mladih učenika osnovnih škola Grada Rijeke o sigurnim načinima upravljanja dronova.