Trijumf riječkih kartingaša u Novom Marofu

Na održanom natjecanju Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu u Novom Marofu, izuzetan su rezultat polučili članovi Autokluba „RI autosport“ koji su poslije ove ekipne pobjede preuzeli vodeću poziciju u konkurenciji klubova hrvatskog prvenstva. Zasluge za to prvenstveno imaju dvostruki pobjednici svojih klasa, višestruki državni prvaci Adrien Mesec (Mini kart) i Damian Sekulić (KZ2), koji poslije četiri bodovanja drže lidersku poziciju u svojim klasama.

Trijumf riječkih kartingaša

 

Autoklub RI autosport najbolja ekipa, a njihovi vozači Mesec, Jurišić, Sekulić i Dujmović najboljim vremenima treninga ponovo stigli do „zlatnog“ boda

Drugo natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu, s dvije bodovne utrke je za nama. Održano je na karting stazi „ST Rauš“ u Novom Marofu u sklopu međunarodne manifestacije „Novi Marof 2017.“ na kojoj je nastupilo 89 vozača (29 za PH) bodovanih i za Prvenstvo Slovenije i SportStil Cup, kojeg su zajednički organizirali slovenski Avto karting klub SportStil i AMKK Cobra Virovitica.
Izuzetan su rezultat polučili članovi Autokluba „RI autosport“ koji su poslije ove ekipne pobjede preuzeli vodeću poziciju u konkurenciji klubova hrvatskog prvenstva. Zasluge za to prvenstveno imaju dvostruki pobjednici svojih klasa, višestruki državni prvaci Adrien Mesec (Mini kart) i Damian Sekulić (KZ2), koji poslije četiri bodovanja drže lidersku poziciju u svojim klasama. U prvoj su vožnji izvrsno krenula još dvojica Riječana. Mladi Matija Jurišić pobjedom je okončao prvu dnevnu utrku klase Rotax Junior da bi u drugoj zbog tehničkih problema posustao, ali ipak stigao do cilja kao četvrti. Sličnu epizodu „odigrao“ je i iskusni Renato Dujmović u klasi KZ2 Master pobijedivši prvu utrku, da bi u drugoj na žalost odustao uslijed „gustog prometa“ na stazi. Ipak, vrijedi istaknuti još jedan kuriozitet, a to je da su četiri kartingaša Autokluba RI autosport ponovila uspjeh prvog natjecanja sezone održanog prije mjesec dana na istoj stazi. Naime, Mesec, Jurišić, Sekulić i ovog puta Dujmović (na prvoj utrci Kovačič) ostvarili su najbolja vremena na mjernim treninzima što im je dohttps://www.ztk-rijeka.hr/news/2017-06-01/1.jpg.JPGnijelo dodatni bod u PH.
Iz nastupa u nastup raste broj sudionika klase Baby kart namijenjene najmlađima od 5 do 8 godina. Ovog ih je puta bilo osam iz četiri kluba, a svi su zasluženo na kraju proglašeni „pobjednicima“, među njima i Ricardo Kočevar i Maksim Kralj iz KK Rijeka.
Drugo mjesto klase Rotax Micro osvojio je član KK Rijeka Mauro Štiglić, dok je njegov klupski kolega David Ricov u klasi Mini kart upisao treću poziciju. Jedina „dama“ hrvatskog kartinga Stefani Mogorović (AK Istra racing team Pazin) bila je treća u klasi Rotax Junior, a slijedili su je Sandro Budiselić (AK Opatija Motorsaport) i Luka Raspor (AK Opatija).
Pobjednici po klasama uz Meseca i Sekulića bili su: Rotax Micro Leon Zelenko (KK Koprivnica), Rotax Junior Jan Pokos (AKK Zanatlija Zagreb), Rotax DD2 Ivo Matić (AKK Podravina Koprivnica) i KZ2 Master Nikola Samaržija (AMKK Cobra Virovitica).
Slijedeće natjecanje za bodove PH održat će se posljednjeg vikenda u lipnju na stazi u Virovitici.

Miroslav KRPAN