Učenicima Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeke predstavljen projekt “Učeničko poduzeće”

Grupa od 14 učenika Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka uz voditelja praktične nastave g. Darka Brozovića, započela je 23. lipnja 2009. sa uključivanjem u projekt "Učeničko poduzeće" u radionici Tehničkog centra mladih. Cilj ovog projekta koji se provodi u sklopu slobodnih aktivnosti u školama, priprema je mladih srednjoškolaca za poslovne aktivnosti koje ih očekuju u budućnosti, te pružanje praktičnih znanja i vještina o tome kako započeti vlastiti posao.

Učenicima Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeke predstavljen projekt “Učeničko poduzeće”

Grupa od 14 učenika Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka uz voditelja praktične nastave g. Darka Brozovića, započela je 23. lipnja 2009. sa uključivanjem u projekt “Učeničko poduzeće” u radionici Tehničkog centra mladih. Cilj ovog projekta koji se provodi u sklopu slobodnih aktivnosti u školama, priprema je mladih srednjoškolaca za poslovne aktivnosti koje ih očekuju u budućnosti, te pružanje praktičnih znanja i vještina o tome kako započeti vlastiti posao.

Mr.sc. Luka Majetić učenicima je predstavio projekt, a demonstraciju rada ispred tvrtke ŽŽ d.o.o., projektanta i konstruktora CNC strojeva, vršio je g. Željko Žic.
Nakon uvodnog predstavljanja Učeničkog poduzeća, učenici su pokazali značajan interes za projekt kao i sklonost učenju, a time i stjecanju znanja o tržišnim mehanizmima, vođenju poslovanja, timskom radu i odgovornosti, zatim upoznavanju životnog ciklusa poduzeća i proizvoda. Na ovaj način uvode se nove metode učenja u procesu obrazovanja učenika, a to je učenje kroz praksu.