Započela edukacija mladih o sigurnom načinu letenja dronom

Zajednica tehničke kulture Rijeka, u suradnji sa suradnicima Tehničkog centra mladih započela je sa provedbom prvih edukativnih radionica s ciljem edukacije mladih o sigurnom načinu letenja dronom. Prva pokazna radionica održana je u školskoj dvorani Osnovne škole Srdoči kojoj je prisustvovalo 90 učenika.

Započela edukacija mladih o sigurnom načinu letenja dronom

 

 

Zajednica sa svojim članicama, asocijacijama, partnerima, donatorima i svima onima koji pomažu i prate financijski tehničku kulturu, čini napore da prati nove tehnologije, educira mlade u njihovom korištenju i prije svega, brine o sigurnosti svih koji sudjeluju u programima.
Bespilotne letjelice ili dronovi polako postaju sve prisutniji u svakodnevnom životu, posebno mladih ljudi. Koliko god bilo privlačno, dronom se ne može samo tako letjeti i izvoditi određene letačke operacije već je potrebno poštivati zakone i regulative. Zajednica tehničke kulture Rijeka, u suradnji sa suradnicima Tehničkog centra mladih započela je sa provedbom prvih edukativnih radionica s ciljem edukacije mladih o sigurnom načinu letenja dronom. Prva pokazna radionica održana je u školskoj dvorani Osnovne škole Srdoči kojoj je prisustvovalo 90 učenika. Voditelj radionice, Ranko Frka, stručnjak za letenje i snimanje bespilotnim letjelicama, zainteresiranim polaznicima prezentirao je načine sigurnog rada s dronom. U teorijskom dijelu upoznali su se sa sustavom bespilotnih letjelica, načinom na koji financira, mjerama sigurnosti i rizicima i pravila letenja, nakon čega je uslijedila prezentacija leta drona Phanthom DJI 4 Pro. U praktičnom dijelu radionice, uz pomoć mentorice radionice Tehničkog centra mladih Marija Prihode, učenici su po prvi puta pokušali upravljati dronom JJRC H31.
Prisutni polaznici nisu krili oduševljenje provedenom radionicom na kojoj su naučili prve lekcije o upravljanu bespilotnim letjelicama.
Novi važni iskorak radionice Tehnički centar mladih u opremanju novom opremom – dronovima , osigurao je Savez inovatora Primorsko-goranske županije i tvrtka “IB informacijske tehnologije” iz Ogulina. Zahvaljujući novom opremom i troje obučenih stručnih suradnika za letenje bespilotnim letjelicama, Zajednica tehničke kulture Rijeka činit će jezgru stvaranja cijelog niza novih projekta iz područja novih tehnologija. Nakon Osnovne škole Srdoči, ZTK Rijeka nastaviti će sa prezentacijom programa i provedbom edukativnih radionica “Sigurno letimo s dronovima” i u ostalim riječkim školama kako bi što veči broj riječkih školaraca savladalo sigurno letenje s bespilotnim letjelicama. Ovo neka bude poziv i članicama da se uključe u ovaj program zajedno s Zajednicom u cilju kvalitetnije provedbe i prezentacije samih aktivnosti članica.