Zlato i bronca za radove polaznika TCM-a na izložbi mladih inovatora INOVA-MLADI 2018.

5. svibnja 2018. u Zagrebu u prostoru Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održana 18. po redu tradicionalna izložba mladih inovatora INOVA-MLADI 2018. Cilj izložbe je bio okupiti mlade inovatore koji u nastavnom programu ili izvannastavnim aktivnostima u školama, udrugama inovatora, na fakultetima ili u slobodnom vremenu stvaralačkim radom izražavaju svoje kreativne sposobnosti.

Zlato i bronca za radove polaznika TCM-a na izložbi mladih inovatora INOVA-MLADI 2018.

 

 

 

5. svibnja 2018. u Zagrebu u prostorima Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održana 18. po redu tradicionalna izložba mladih inovatora INOVA-MLADI 2018. Cilj izložbe je bio okupiti mlade inovatore koji u nastavnom programu ili izvannastavnim aktivnostima u školama, udrugama inovatora, na fakultetima ili u slobodnom vremenu stvaralačkim radom izražavaju svoje kreativne sposobnosti.

Gabriel Majstorović, učenik 5. razreda, polaznik Cjelogodišnje modelarske radionice Tehnički centar mladih, pri Zajednici tehničke kulture Rijeka, postigao je zavidne rezultate u kategoriji radova osnovnih škola.
Na izložbi prezentirao je dva svoja rada – autić “Fortica” i “Pojačalo”. Gabriel je osvojio zlatnu medalju za autić i brončanu medalju za pojačala.
Model autića samostalno je osmislio i izradio uz nadzor mentora radionice, koristeći više tehnika: modelarstvo, elektroniku i 3D tehnologiju. Tijelo modela izradio je od šperploče i balze, dok je kotače modelirao i isprintao na 3D printeru. Pogon autića je samostalno sastavio koristeći razne elektroničke komponente. Također je izradio i pojačalo spojena na zvučnike. Pojačalo je potpuno funkcionalno a posebnost rada je da ga je izradio učenik 5.razreda koji je svoje znanje o elektronici i elektroničkim komponentama stekao potpuno samostalno a dalje ga razvija kao polaznik Cjelogodišnje radionice Tehničkog centra mladih.

Grupa polaznika Cjelogodišnje radionice, Siniša, Kristina i Katarina za rad „3D ribe“, jedinstveni modeli koji spajaju tradicionalno modelarstvo sa novom tehnologijom – 3D printanjem, osvojila je zlatnu medalju. Unikatni dizajn modela 3D zahvalnice za pokrovitelje Rijeka Nautic Show izradili su na radionicama u TCM-u.

Čestitke vrijednim polaznicima!