13. međunarodni susret – Oldtimer auto rally 2009.

U subotu, 2. svibnja u 11 sati na Korzu u organizaciji Oldtimer kluba Rijeka i Grada Rijeke starta 13. međunarodni susret - Oldtimer auto rally 2009. Na natjecanju, uvijek atraktivnom za gledatelje, očekuje se oko 70 automobila i dvostruko toliko sudionika iz cijele Hrvatske te iz Slovenije, Italije, Austrije, Češke, Slovačke, Njemačke i Švedske.

13. međunarodni susret – Oldtimer auto rally 2009.

U subotu, 2. svibnja u 11 sati na Korzu u organizaciji Oldtimer kluba Rijeka i Grada Rijeke starta 13. međunarodni susret – Oldtimer auto rally 2009. Na natjecanju, uvijek atraktivnom za gledatelje, očekuje se oko 70 automobila i dvostruko toliko sudionika iz cijele Hrvatske te iz Slovenije, Italije, Austrije, Češke, Slovačke, Njemačke i Švedske.

Oldtimer auto rally natjecanje je sportsko-turističkog karaktera u trajanju od dva dana. Već tradicionalno rally starta iz Rijeke, s time da će se prvog dana oldtimeri kretati po ruti Rijeka – Matulji – Permani – Mune – Vodice – Lupoglav – Vranja – Vozilići – Labin – Rabac, dok će drugog dana nastaviti prema Labinu, Raši, Barbanu i Žminju te završiti u Krculima. Radi se o natjecanju koje je uvršteno u Kalendar susreta Hrvatskog oldtimer saveza (HROS), te se boduje za prvenstvo HROS-a.

Pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Veljko Karabaić kazao je kako organizatori svake godine prirede izuzetno zanimljivu manifestaciju, koja privuče velik broj gledatelja. Istaknuo je kako je Oldtimer klub jedna od 59 udruga tehničke kulture na području Grada Rijeke koje posljednjih godina ostvaruju izuzetno dobre rezultate. Dokaz dobrog rada su i nagrade, pa je tako Oldtimer kluba Rijeka protekle godine proglašen najboljim organizatorom rallyja u Hrvatskoj.

Njihovom velikom trudu posjetitelji će se moći osvjedočiti u subotu, kada već od 8 sati na Korzu počinje okupljanje oldtimer vozila, u 10.30 sati održat će se svečano otvaranje natjecanja, koje starta točno u 11.00 sati. Riječani i njihovi gosti na Korzu će moći vidjeti automobile izuzetne povijesne vrijednosti – najstarije vozilo bit će Ford T iz 1924. godine. Kako su kazali Mišo Rukavina i Ivica Mataija iz Oldtimer kluba Rijeka, na središnjoj riječkoj ulici bit će i nekoliko automobila iz 30-ih godina prošlog stoljeća, par kabrioleta te džipova iz Drugog svjetskog rata.

Tajnik Zajednice tehničke kulture Rijeka Kazimir Mihić podsjetio je kako ovim rallyjem započinju Dani tehničke kulture Rijeka.