Svečana dodjela nagrada prosvjetnim djelatnicima – mentorima i učenicima

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održana je svečana dodjela nagrada prosvjetnim djelatnicima-mentorima i učenicima, koji su na državnoj i međudržavnoj razini natjecanja, susreta i smotri u školskoj 2007./2008. godini postigli prvo, drugo ili treće mjesto.

Dodijeljene nagrade učenicima i prosvjetnim radnicima-mentorima

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održana je svečana dodjela nagrada prosvjetnim djelatnicima-mentorima i učenicima, koji su na državnoj i međudržavnoj razini natjecanja, susreta i smotri u školskoj 2007./2008. godini postigli prvo, drugo ili treće mjesto.

Grad Rijeka jedini je grad u Hrvatskoj koji već 10 godinu za redom dodjeljuje priznanja i nagrade učenicima i prosvjetnim djelatnicima-mentorima za posebna postignuća na državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama.

Pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu, Veljko Karabaić i predsjednik Zajednice tehničke kulture Ivan Tićak uručili su priznanja i nagrade za 23 prosvjetna djelatnika riječkih osnovnih i srednjih škola, 18 učenika i 13 skupina učenika, od kojih su mnogi osvojili jedno od prva tri mjesta na državnoj i međudržavnoj razini natjecanja, susreta i smotri iz područja elektronike, inventivne djelatnosti, robotike, astronomije i sportskih natjecanja.


Gradonačelnik Grada Rijeke mr.sc. Vojko Obersnel pozdravio je prisutne i zaželio im da uvijek postavljaju visoke ciljeve, jer će na svom putu prema mjesecu, stići najmanje do zvijezda.

U području tehničke kulture nagrađeni mentori su: Boris Caput, Vlado Vujić i Mile Kolić iz Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka, Ružica Kamenjašević-Zrinski i Silvano Šavle iz Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo, Patricija Breš iz Gimnazije “Andrija Mohorovičić”, Vanesa Ujčić-Ožbolt, Vlado Došen iz OŠ Gornja Vežica, Damir Čović iz OŠ Turnić, Svetlana Mauhar Jurković i Marino Čikeš iz Doma mladih Rijeka,

te učenici: Dino Kurelović, Matej Čargonja, Alfred Korić, Lovro Pavletić, Denis Sušanj, Vedran Klobučar, Ennio Babić, Marko Ezgeta, Luka Baranić, Ivan Badurina, Mario Vretenar, Neven Miculinić, Petar Štrbac, Nenad Matijević, Marino Pende, Bojan Baričević, Hrvoje Krbavac, Luka Grubišić.

Tom prigodom, u foajeu Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, Zajednica tehničke kulture Rijeka postavila je dio izložbe Akademsko astronomskog društva Rijeka o povijesti astronomije u Rijeci, a svoj doprinos dala je i Pomorska škola Bakar izloživši pomorske karte i sekstante – nautičke instrumente kojima su pomorci nekada određivali smjer plovidbe prema položaju zvijezda na nebu.