Dodijeljene nagrade mladim inovatorima za 2010. godinu

Savez inovatora Primorsko-goranske županije i IN klub inovatora Rijeka, 12. siječnja 2011.g. u Gradskoj su vijećnici godišnju nagradu za iznimna postignuća inventivnog rada na području županije "Ivan Luppis" dodijelili mladom inovatoru Robertu Blažiću.

Dodijeljene nagrade mladim inovatorima za 2010. godinu

Savez inovatora Primorsko-goranske županije i IN klub inovatora Rijeka, 12. siječnja 2011.g. u Gradskoj su vijećnici godišnju nagradu za iznimna postignuća inventivnog rada na području županije “Ivan Luppis” dodijelili mladom inovatoru Robertu Blažiću.

Uručenju nagrada mladim inovatorima za 2010. godinu, koje se dodjeljuju s ciljem buđenja kreativnosti kod mladih i poticanja da sami nađu praktičnu primjenu svojih tehničkih rješenja, nazočili su: g. Željko Jovanović, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Veljko Karabaić, pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu, Andrija Vitezić, pročelnik Odjela gradske uprave za poduzetništvo, Berislav Tulić, pročelnik Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i poljoprivredu PGŽ, Anita Beletić, stručna suradnica za poduzetništvo i obrt, gđa Sandra Stojković Hinić, viši stručni suradnik za sport, tehničku kulturu i EU programe, g. Damir Šegota, ravnatelj Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci, te g. Darko Bašić, ravnatelj Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka.

Blaževiću su nagradu uručili gđa Sandra Stojković-Hinić ispred Primorsko-goranske županije i g. Nedjeljko Karabaić, član Izvršnog odbora Saveza inovatora Primorsko-goranske županije.
Robert Blažić ovo visoko priznanje dobio je za inovaciju “Diferencijal trkaćeg bolida” koja je prošle godine osvojila niz nagrada i priznanja na hrvatskim i svjetskim izložbama, uključujući srebrnu medalju na Britanskom sajmu inovacija, te zlato na sajmu mladi@inovacije u Kastvu i Osječkoj INOVI. Mladi je inovator svoj diferencijal razvio za trkaći bolid RRCX, na čijoj su konstrukciji studenti riječkog Tehničkog fakulteta radili pune dvije godine u sklopu natjecanja Formula Student. Riteh Recing Team tim prošle se godine, uz financijsku pomoć sponzora, među kojima je i In klub inovatora, članica Saveza inovatora PGŽ, natjecao na dvije utrke u sklopu Formule Student, a na obje su postigli sjajne rezultate, uključujući prvo mjesto u jednoj od kategorija natjecanja, doku su za konstrukciju i inovativnost Blažićevog diferencijala dobili brojne pohvale.

Zahvaljujem se svima koju su me predložili za nagradu, kao i In klubu i Zajednici tehničke kulture Rijeka na uloženom trudu za prijave nastupa na sajmovima i izložbama inovacija. Nastavit ću se baviti razvojem inovacija, a potrudit ću se ponoviti ovu uspješnu priču i tijekom 2011.godine, rekao je Blažić, dodajući da kao vođa Riteh Recing Teama uz stare i desetak novih članova radi na bolidu za novu sezonu natjecanja.

Ovom prilikom, Savez inovatora PGŽ i In klub inovatora Rijeka na svečanosti su dodijelili i godišnja priznanja mladim inovatorima za nagrade osvojene na inozemnim izložbama i to na XII. Međunarodnom salonu industrijskog vlasništva “ARHIMED” u Moskvi, Ruska Federacija, održanom od 30. ožujka do 02. travnja 2010. gdje su srebrnu medalju osvojili učenici Anton Bačić i David Dodaj iz Srednje škola za elektrotehniku i računalstvo s mentoricom Ružicom Kamenjašević za rad “Bežični video nadzor preko TV ekrana”.

Podjeljene su nagrade mladim inovatorima sa izložbi: INOVA MLADI u Zagrebu, 35. Hrvatskog salona inovacija INOVA 2010. u Osijeku i “BUM” u Bistri. Riječ je o izložbama na kojima se prezentiraju najbolji radovi mladih inovatora iz Hrvatske, dok je INOVA MLADI izložba učenika i studenata pretežno iz Zagreba uz goste iz drugih središta. Hrvatski salon inovacija je nacionalna izložba s međunarodnim sudjelovanjem, jedna od tri najstarije u Europi, a BUM je izložba mladih inovatora Bistre, istaknutih mladih inovatora Hrvatske, te prikaz lokalnog tradicionalnog stvaralaštva Bistre.

Zlatno odličje na izložbama INOVA -MLADI, INOVA 2010. i BUM osvojio je učenik Ante Topić sa za rad “REGULACIJA SVJETLA IR DALJINSKIM UPRAVLJAČEM” sa mentorom Dragom Krajinom iz Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka.
Zlatno odličje na INOVA 2010. i BUM osvojio je mladi inovator Robert Blažić iz Rijeke za inovaciju “Diferencijal bolida”.

Zlatno odličje na INOVA -MLADI osvojili su učenici: Tara Pilepić i Dalibor Dukić za rad “Kocka” svjetlo s regulacijom, te Filip Đurić i Luka Negovetić za rad “Led list” svjetlo s regulacijom sa mentorom Borisom Caputom i Ines Milčić iz In kluba inovatora Rijeka, u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Rijeka.

Zlatno odličje na INOVA -MLADI i srebrno odličje na INOVA 2010. osvojio je učenik Mauro Josipović za rad “Moderna autorizacija korisnika” sa mentorom Ružicom Kamenjašević iz Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo iz Rijeke; učenici Andrej Tibljaš i Mario Tibljaš za rad “Pametni prozor” sa mentorom Željkom Tibljaš iz Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka

Srebrno odličje na INOVA -MLADI osvojili su učenici:
Dorijan Plišć i Matea Plišć za rad “Kubizam” svjetlo s regulacijom, te učenici Adriana Milić i Andrej Simonović za rad “Val” svjetlo s regulacijom sa mentorom Borisom Caputom i Ines Milčić iz In kluba inovatora Rijeka u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Rijeka.
Iz Elektroindustrijske i obrtničke škole učenici Nikola Grgurić i Vedran Milih za rad “Elektronična grijalica vode” (indukcijski bojler) sa mentorom Milom Kolićem, učenik Ernest Pijalić za rad “Detektor iz zraka” sa mentorom Borisom Caputom i učenik Antonio Močibob za rad “Panik rasvjeta” sa mentorom Vladom Vukušićem.
Srebrno odličje na INOVA -MLADI i INOVA 2010. osvojili su učenici Anton Bačić i David Dodaj za rad “Bežični video-nadzor preko TV ekrana” sa mentrom ružicom Kamenjašević iz Srednje škole za elektrotehniku u računalstvo.

Brončano odlučje na INOVA -MLADI osvojili su učenici: Hrvoje Ostović, Marko Lučić i Ivan Priskić za rad “Niškoristi” svjetlo s regulacijom, učenici Stefania Lindi i Mateo Barić za rad “Fontana” svjetlo s regulacijom, učenici Silvia Husan, Luka Grubišić i Marino Pros za rad “Klobuk” svjetlo s regulacijom, svi pod vodstvom mentora Borisa Caputa i Ines Milčić iz In kluba inovatora Rijeka u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Rijeka.

Brončano odličje na INOVA-MLADI, INOVA 2010., te zlatno odličje na izložbi BUM osvojio je učenik Mateo Barić za rad “Uređaj za savijanje pleksiglasa” sa mentorom Borisom Caputom iz Elektoindustrijske industrijske i obrtničke škole.
Brončano odličje na INOVA -MLADI, srebrno odličje na INOVA 2010., te zlatno odličje na izložbi BUM u Bistri osvojio je učenik Filip Domitrović za rad “Pcrypt program za zaštitu datoteka” sa mentorom Ružicom Kamenjašević iz Srednje škole za elektrotehniku u računalstvo.
Brončano odličja na INOVA -MLADI osvojili su mladi inovatori: Robert Blažić, Ivan Maglica, Danijela Turk, Igor Felc, Hrvoje Novak, Goran Tomac i Paško Kelava za rad “Formula Student” uz mentora prof.dr.sc. Vladimira Medicu sa Tehničkog fakulteta u Rijeci, Riteh racing team.

Posebnu nagradu na INOVA MLADI za najinventivniji dizajn osvojili su učenici Filip Đurić i Luka Negovetić za rad “Led list” svjetlo s regulacijom, sa mentorom Borisom Caputom i Ines Milčić iz In kluba inovatora Rijeke u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Rijeka.

Posebnu nagradu za najbolju konstrukciju osvojili su mladi inovatori: Robert Blažić, Ivan Maglica, Danijela Turk, Igor Felc, Hrvoje Novak, Goran Tomac i Paško Kelava za rad “Formula Student” uz mentora prof.dr.sc. Vladimira Medicu sa Tehničkog fakulteta u Rijeci, Riteh racing team.

Posebna nagrada za najbolji ukupni nastup gostiju dodijeljena je Savezu inovatora Primorsko-goranske županije.

Boris Caput dobio je nagradu za najboljeg mentora u prošloj godini, dok su priznanja za poticanje inovatorskog rada mladih dodijeljene Elektroindustrijskoj i obrtničkoj školi, Srednjoj školi za eletrotehniku i računalstvo, Tehničkom fakultetu, Riteh Racing Team, te Srednjoj školi za primijenjenu umjetnost u Rijeci.

Rijeka je prepoznatljiva po realizaciji jedinstvenih programa u tehničkoj kulturi, a takav je sigurno i LJETNA ŠKOLA ELEKTRONIKE, koja se je održala po peti put u suradnji IN kluba inovatora Rijeka i Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka u lipnju i srpnju 2010. godine. Deset polaznika uspješno je okončalo ovaj tečaj koji je ujedno i prvi korak ka ozbiljnijim radovima iz područja elektronike. Diplome su dobili slijedeći učenici: Antonio Šporčić, Filip Brdarić, Filip Širola, Armando Peščica, Benjamin Jakupović, Jakov Jelovica, Antonio Rundić, Igor Pomazan, Sandi Kezić i Antonio Šaljić.

Svim nagrađenima čestitao je i zamjenik riječkog gradonačelnika Željko Jovanović, istaknuvši kako upravo mladi inovatori, sa svojim znanjem, inovativnošću i usmjerenošću poduzetništvu, predstavljaju zalog za bolju budućnost.