Održan 13. Oldtimer auto rally

Uvijek atraktivni oldtimer automobili privukli su u subotu, 2. svibnja pažnju velikog broja Riječana, ali i turista koji su sa zanimanjem promatrali 13. oldtimer auto rally u organizaciji Oldtimer kluba Rijeka i Grada Rijeke. Ove godine na riječkom Korzu okupilo se 70-ak automobila s oko 150 sudionika iz cijele Hrvatske, te iz inozemstva - Slovenije, Italije, Austrije, Češke, Slovačke i Njemačke.

Održan 13. Oldtimer auto rally

Uvijek atraktivni oldtimer automobili privukli su u subotu, 2. svibnja pažnju velikog broja Riječana, ali i turista koji su sa zanimanjem promatrali 13. oldtimer auto rally u organizaciji Oldtimer kluba Rijeka i Grada Rijeke. Ove godine na riječkom Korzu okupilo se 70-ak automobila s oko 150 sudionika iz cijele Hrvatske, te iz inozemstva – Slovenije, Italije, Austrije, Češke, Slovačke i Njemačke.

 

Poseban interes izazvalo je vozilo s natjecateljskim brojem 4., čuveni Ford T, ovom prilikom model 11, s drvenim kotačima i „kurblom“ za pokretanje motora. Riječ je o tipu vozila koje se prvo u svijetu, zahvaljujući genijalnoj ideji Henrya Forda, proizvodilo na pokretnoj traci, za široke mase, i niskom cijenom. Ovo je vozilo s proizvodne trake sišlo davne 1924. godine. Bilo je tu i drugih gotovo raritetnih primjeraka, a među njima brižno restaurirani vojni džipovi koje je koristila američka vojska tijekom II. svjetskog rata na bojištima Europe.

 

13. oldtimer auto rally natjecanje je sportsko turističkog karaktera, uvršteno u Kalendar susreta Hrvatskog oldtimer saveza, te se boduje za prvenstvo HROS-a.
Osim natjecanja i pokazivanja vještine upravljanja vozilima, ovaj rally je i druženje članova Oldtimer klubova koje veže jednaka strast i ljubav, a to su vozila pod geslom. što starije i izvornije, to bolje. Također, ova manifestacija doprinosi promidžbi gradova i mjesta kroz koja prolazi.

Start je svake godine iz Rijeke, a cilj u nekim od zanimljivih destinacija našeg kraja. Ove godine itinerer je sljedeći:

1. dan (subota, 2. svibnja):
Rijeka – Matulji – Permani – Mune – Vodice – Lupoglav – Vranja – Vozilići – Labin – Rabac
2. dan (nedjelja, 3. svibnja):
Rabac – Labin – Raša – Barban – Žminj – Krculi