Održano natjecanje “Kad naš brod plovi”

U subotu, 22.05.2010. na riječkom Korzu održano je natjecanje "Kad naš brod plovi" u organizaciji Jedriličarskog kluba "3.maj". Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja je Osnovna škola "Kozala" drugoplasirana je ekipa Osnovne škole Turnić, a treće mjesto osvojili su učenici Osnovne škole "Srdoči".

Održano natjecanje “Kad naš brod plovi”

U subotu, 22.05.2010. na riječkom Korzu održano je natjecanje “Kad naš brod plovi” u organizaciji Jedriličarskog kluba “3.maj”. Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja je Osnovna škola “Kozala” drugoplasirana je ekipa Osnovne škole Turnić, a treće mjesto osvojili su učenici Osnovne škole “Srdoči”.

Zanimljivo natjecanje okupilo je pedesetak učenika iz sedam riječkih osnovnih škola koji su se natjecali u spretnosti, brzini, znanju i kreativnosti na temu mora, barki i jedrenja. Pobjednička
ekipa dobila je izlet u Veneciju brodom Prince of Venice iz Poreča, a prve dvije ekipe i besplatnu ljetnu školu jedrenja u JK “3. maj”. Cilj je projekta “Kad naš brod plovi” mladim sugrađanima približiti sportove na moru, ali i školu jedrenja koja djeluje pri klubu. Svako ljeto kroz školu prođe oko tridesetak djece, a od tog se broja profiliraju jedriličari koji ostaju u Jedriličarskom klubu “3.maj”.